Međuškolsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa na slatinskom području

Natjecanje ekipa podmlatka (osnovne škole) i mladeži (srednje škole) održano je u subotu, 9. ožujka u Osnovnoj školi Miklueš. 
 
Na natjecanju je sudjelovalo 6 ekipa iz osnovnih škola, Mikleuš, Voćin, Čađavica, Nova Bukovica, te škola J. Kozarca i E. Kumičića iz Slatine. U kategoriji srednjih škola sudjelovala je samo ekipa Industrijsko obrtničke škole iz Slatine. 
 
Za poznavanje materije o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravima djeteta, Hrvatskom Crvenom križu i aktivnostima HCK, učenike su proteklih 40-tak dana pripremali njihovi mentori Milkica Sarajlić Kolundžija, Martina Vukičević, Bogumila Jaković, Đora Đorđević, Ljiljana Ivanković, Kristina Premec i Renata Grahovac, a za IOŠ Barbara Volenik Vidović.
 
Teoretskom i praktičnom znanju i vještinama pružanja Prve pomoći podučavao ih je mag. sestrinstva, zaposlenik HMS VPŽ Marko Vlajnić.
 
Djelatnici OŠ Mikleuš, na čelu s ravnateljem Draganom Kraljikom, izvrsno su organizirali natjecanje na čemu im se CK Slatina zahvalio. Na natjecanju je bilo angažirano oko 35 osoba. Šminkeri na realističnom prikazu rana bile su Ana i Vesna Bičanić. Sudci na simuliranim radilištima Prve pomoći bili su Ivica dr. Fotez i mag. sestr. Marko Vlajnić. 
 
U kategoriji mladeži 1. mjesto osvojila je ekipa Industrijsko obrtničke škole Slatina.
 
Najbolje ekipe u kategoriji podmlatka:
1. mjesto, ekipa OŠ Nova Bukovica
2. mjesto, ekipa OŠ Mikleuš
3. mjesto, ekipa OŠ Voćin
 
Prvoplasirane ekipe iz obje kategorije sudjelovat  će na međužupanijskom natjecanju (VPŽ i OBŽ) koje će se održati u Orahovici 11. travnja 2024.

Share Article:

slatina

Grad Slatina

vpz

Virovitičko-podravska županija

mikleus

Općina Mikeluš

sopje

Općina Sopje

cadjavica

Općina Čađavica

nova_bukovica

Općina Nova Bukovica

vocin

Općina Voćin

skrb

CZS Slatina

Osnovni podaci

Gradsko društvo Crvenog križa Slatina

OIB: 34508119815

IBAN: HR4124120091120001248 (Slatinska banka)

Sjedište

Hrvatski Crveni križ

Gradsko društvo Crvenog križa Slatina

Ul. Braće Radić 13A

33520, Slatina

Kontaktirajte nas

ce.kaj13@gmail.com

+38533551230

© 2023 Crveni križ Slatina                               

Created by: Revelopt